Op een koude vrijdagmorgen in januari kondigde PUUR Beer zich aan. Totaal onverwacht, zo vertelt Irene: 

Zari’s verrassing

“Vrijdagmorgen 1:00 uur. Nog maar 5 uurtjes voor ik zal vertrekken voor een vakantie naar het Verre Oosten, hoor ik mijn Ridgeback Zari piepen in de keuken beneden. Nou doet ze dat wel vaker als ze schijnzwanger is, maar dit keer klinkt het serieus genoeg om poolshoogte te nemen. Zari is verschrikkelijk zenuwachtig: ze rent langs me heen naar mijn slaapkamer, zo mijn bed in. Ik zie dat ze vloeit: doorzichtig vocht komt uit haar vagina met hier en daar groenachtig slijm. Ik schrik me wild: baarmoederontsteking of misschien toch zwanger?

Vanwege de onrust en het vloeien bel ik onmiddellijk met het ziekenhuis in Amsterdam. ‘Kom maar’, zeggen ze daar om mij gerust te stellen. Nog geen uur later kijken we vol verwondering naar de röntgenfoto, waar overduidelijk het lijfje van een pup te zien is, al keurig met het koppie richting geboortekanaal. Op de terugweg facebook ik even met het social mediateam van KLM om te zeggen dat ik, ondanks dat ik al ben ingecheckt, niet in het vliegtuig zal zitten.
Einde van de ochtend zijn er nog geen weeën. De dierenarts in Weesp maakt een echo en we zien duidelijk het hartje kloppen, een zucht van verlichting. Helaas voor Zari blijkt een geboorte langs de natuurlijke weg geen optie meer: de pup is namelijk al te zwaar om goed door het geboortekanaal te komen."

Keizersnede

"Om half vier vrijdagmiddag ligt Zaar op de operatietafel voor een keizersnede en nog geen tien minuten later heb ik een baby-reutje in mijn handen. Wat een beauty! Hij heeft een vachtje zoals zijn vader - de Tsjechische herder Falco die tien weken daarvoor even op bezoek was geweest - en schreeuwt de longen uit zijn lijf.”

PUUR Beer groeit op

Niet voor te stellen hoe snel zo’n pup groeit. Als enig kind was alle moedermelk van Zari voor hem. Van 500 gram bij de geboorte weegt onze Beer nu al 18 kilo. Na een wat onwennige start van Zari in haar moederrol, werd zij de liefste hondenmoeder ever. Fijn dat VetramilPhytonics Strezz,  PUUR TraumaPUUR Utero en wat extra vitamines en Omega-3 haar snel weer op de been hielpen na de onverwachte keizersnedebevalling. Dat PUUR Beer geen concurrentie heeft van broertjes en zusjes in de aandacht van zijn moeder, vraagt een speciale aanpak in het socialisatieproces. Baasje Irene en het team van NML leren elke dag bij en gedoseerd krijgt PUUR Beer een hele reeks prikkels aangeboden. Met als resultaat dat PUUR Beer zich ontwikkelt tot een gezellige en gehoorzame hond. Dat hij daarbij soms iets te ondernemend en ondeugend is, wordt hem met liefde vergeven.

 

  •  
© 2017 - 2023 Van Beek dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel