4 tips voor het trainen van uw hond met beloningen

Honden herhalen gedrag dat voor hen lonend is. Als uw hond bijvoorbeeld iets lekkers krijgt als hij zit, is de kans groter dat hij in de toekomst weer gaat zitten. Daarom is Operante conditionering, of training met beloningen, zo effectief. Zoals met elke vaardigheid is hetn belangrijk dat u perfect weet hoe  Operante conditionering werkt. Hier zijn vier tips om je te helpen nieuw gedrag effectief te trainen met trainingsbeloningen voor honden.

Overweeg beloningen vanuit het oogpunt van uw hond

U denkt misschien dat hondenkoekjes de beste traktatie zijn, maar als uw hond ze saai vindt, versterkt u niets door ze in uw training te gebruiken. Zorg ervoor dat je iets kiest dat echt de moeite waard is vanuit het oogpunt van je hond. Beloningen kunnen zelfs een aplauws zijn, een speeltje of een kans om een ​​spel te spelen: alles waar uw hond van houdt, is een geweldige versterking. De verkeerde beloningskeuze kan je training schaden. Als uw hond iets niet leuk vindt, zal het de wens verminderen om een ​​bepaald gedrag te herhalen. Uw hond "belonen" met een aai over zijn kop lijkt misschien een goed idee, maar de meeste honden houden niet van dat soort aanrakingen. Als uw hond een hekel heeft aan kopklopjes (of alleen tolereert), zult u in de toekomst zijn gehoorzaamheid in feite verminderen, omdat hij doen wat u vraagt ​​associëren met iets negatiefs.

Maak een lijst van alle dingen die uw hond leuk vindt en rangschik de items vervolgens van meest opwindend tot minst leuk. Als het favoriete ding van je hond achter een bal aan zitten is, leg die dan bovenop. Als uw hond dol is op traktaties en brokjes alleen opwindend zijn tijdens de maaltijd, zullen brokjes onderaan de lijst met mogelijke traktatiebeloningen komen. Nu heb je de beloningshiërarchie van je hond. Hoe zwaarder de trainingsuitdaging, zoals het aanleren van nieuw gedrag of het omgaan met een afleidende omgeving, hoe hoger de beloning zou moeten zijn. Met andere woorden, gebruik de brokjes wanneer je ermee weg kunt komen en bewaar die bal voor de moeilijkste taken.

Beloningen en mate van versterking.

Een omgeving kan zijn eigen trainingsbeloningen voor honden bieden, zoals interessante geuren, het bij zijn van andere dieren of de kans om iemand anders te begroeten. Dat betekent dat de beloningen die u aanbiedt altijd concurreren met "beloningen" in de wereld. Totdat uw hond het werken met afleiding onder de knie heeft, moet uw mate van conditioneren (hoe vaak u beloningen geeft) frequent genoeg zijn om u en de trainingssessie spannender te maken dan de omgeving. Zo niet, dan kan het verkeerde gedrag worden versterkt door beloningen waar je geen controle over hebt. Een veelvoorkomend voorbeeld is het leren van uw hond om te "volgen". Bezienswaardigheden, geluiden, geuren en zelfs afval op de stoep kunnen allemaal het lopen aan het einde van de lijn versterken in plaats van naast je. U moet er zeker van zijn dat u uw hond vaak genoeg beloont om met deze afleidingen te kunnen concurreren. In het begin zal één traktatie om de 15 stappen geen effect hebben, maar één traktatie voor elke stap zou uw hond geïnteresseerd moeten houden om naast u te lopen.

Timing van het geven van de beloningen

Hoe snel uw hond zijn beloning krijgt, kan ook van invloed zijn op de training. Als u er te lang over doet om het lekkers te geven, kan uw hond in de war raken over waarvoor hij precies wordt beloond. Een typische fout tijdens zindelijkheidstraining is om de hond iets lekkers aan te bieden als hij na het werk weer thuiskomt. Maar hoe weet de hond dat het lekkers is om buiten naar de wc te gaan, in plaats van door de achterdeur? Zorg ervoor dat u uw beloningen zo snel mogelijk aflevert nadat uw hond het gedrag heeft vertoond dat u wilt conditioneren.

Met oefening kan het gebruik van een "marker" - zoals een fluitje of een clicker - tijdens het trainen je ongelooflijke precisie geven met je timing. U kunt uw marker gebruiken op het exacte moment dat uw hond doet wat u wilt versterken. Omdat elke klik of fluittoon wordt gevolgd door een beloning, weet uw hond precies waarom hij wordt beloond.

Plaats van de beloningen

Net zoals trage toediening van traktaties verwarring kan veroorzaken, kan een slechte beloningsplaatsing dat ook zijn. Met andere woorden, wat doet uw hond als u hem zijn beloning geeft? Als je een stationaire houding traint, zoals 'zit', zou je hond zijn beloning moeten krijgen terwijl hij zit. Als ze moeten opstaan ​​en naar u toe moeten lopen om hun traktatie te halen, hoe weten ze dan of het lekkers is om op te zitten of om te lopen? Als u wilt dat uw hond op afstand werkt, zoals op zijn plek blijven terwijl u wegloopt, zoek dan naar manieren om hem te belonen terwijl hij nog op zijn plek ligt. Geef ze iets lekkers of gebruik een beloningsapparaat op afstand. Het vergt oefening en planning om ltraktaties snel en nauwkeurig op de juiste plaats af te leveren, maar het loont de moeite om sneller te leren voor uw hond. Trainen met beloningen is leuk, bouwt de band tussen mens en hond op en, het beste van alles, stimuleert de liefde voor leren bij honden. Door deze tips te gebruiken bij het trainen van uw hond, kunt u uw succes maximaliseren en profiteren van de echte kracht van operante conditionering.

Diverse soorten trainers (beloningsnoepje)

Runderlong trainers

Lamlong trainers

Trainers Softies diverse

 

© 2017 - 2024 Van Beek dierenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel