Nederlandse naam: Baardagaam 

Wetenschappelijke naam: Pogona vitticeps

Distributie: Australië

Grootte: 45-50 cm. Levensduur: 5-15 jaar 

https://www.vanbeekdierenwinkel.nl/c-4190316/reptielen/

Baardagamen behoren tot de meest populaire huisdierreptielen in de hobby. Hun interessante gedrag en volgzame aard maken ze een uitstekend huisdier voor beginnende reptielhobbyisten. Alle Baardagamen die in de Nederland worden gehouden, zijn in gevangenschap geboren. Er komen veel verschillende kleurvarianten voor, waardoor de Baardagaam een ​​uitstekende keuze is voor reptielenhouders van elk niveau.

Leefomgeving:

Jonge Baardagamen hebben een terrarium van minimaal 60 cm. nodig. Jonge dieren kunnen samen worden gehuisvest in een terrarium van 80 cm.. Volwassen Baardagamen hebben een terrarium van minimaal 100 cm x 50cm nodig. Zorg voor voldoende schuil- en zonneplaatsen. Dikke takken, rotsen van Mopani Wood is een uitstekende keuze voor klimmen en zonnebaden.

https://www.vanbeekdierenwinkel.nl/c-4190316/reptielen/

Verwarming/Verlichting::

Overdag terrariumtemperatuur: 28-35 ° C. Zonneplaats: 45-50 ° C. Nachttemperatuur: 18-20 ° C. Een nachtelijke temperatuurdaling is natuurlijk.dat kan worden gerealiseerd worden door alle verwarmingsapparaten uit te schakelen. Het kan zijn dat je 's nachts moet bijverwarmen. Dat zou kunnen d.m.v. een ReptiTherm®  Dat is een verwarmingsmat.. Zoo Med's Basking Spot Lamp, PowerSun®, Repti Halogen, Ceramic Heat Emitters en ReptiTherm® UTH zijn goede keuzes voor het verwarmen van Baardagaam verblijven. Bekijk verwarmingsproducten

https://www.vanbeekdierenwinkel.nl/c-4566273/verlichting-verwarmen-en-meten/

Bodembedekking

Baardagamen leven op dorre, zanderige plekken in het wild en zullen het goed doen op verschillende zandachtige substraten in gevangenschap. Bij Baardagaam baby's zou je ook Cage Carpet, zoals Zoo Med's Eco Carpet kunnen gebruiken. Met Excavator ™ Clay Burrowing Substrate kunt u een natururlijk terrarium creëren, compleet met holen en tunnels voor uw dieren. ReptiSand® en ReptiFresh® zijn ook uitstekende keuzes voor het huisvesten van Baardagamen.

Substraatproducten bekijken: https://www.vanbeekdierenwinkel.nl/c-5298080/bodemmateriaal/

Voeding

Baardagamen zijn allesetende reptielen. Jonge dieren moeten dagelijks kleine krekels gevoerd worden, samen met andere kleine insecten zoals meelwormen. Zoo Med biedt een verscheidenheid aan Can O'-insecten en ingeblikte diëten die het aanbieden van een gevarieerd dieet gemakkelijk maken. Andijvie, Bindsla, Boerenlkool en andere groenten kunt u 1-2 keer per week aanbieden. Verwijder altijd niet opgegeten voedsel. Bekijk voedingsproducten

https://www.vanbeekdierenwinkel.nl/c-4566140/voedseldieren-voeders-en-voedingssupplementen/

Water

Zorg altijd voor een waterschaal met vers water. Voeg altijd ReptiSafe® Water Conditioner toe om chloor en chlooramines te verwijderen.

https://www.vanbeekdierenwinkel.nl/c-5294411/voer-waterbakjes-watervallen-en-watersystemen/

© 2017 - 2024 Van Beek dierenwinkel | sitemap | rss